Diabetikus almás pite
Hozzávalók:
30dkg teljeskiörlésű tönkölyliszt
30dkg fehér liszt
30dkg margarin
1 tojássárgája
1 pohár natúr joghurt
1 ek. édesítő
fél kk. szódabikarbóna
pici só
Töltelék:
kb. 1,5kg alma
1 ek. édesítő, v. 10 szem édesítő tbl.
ízlés szerint fahéj
Elkészítés:
A margarint elmorzsoljuk a liszttel, bele pici só, szódabikarbóna, édesítő. Közepébe tesszük a tojássárgáját, joghurtot és összedolgozzuk. Két részre osztjuk a tésztát, kinyújtjuk. Az alsó részt vékonyan meg lehet szórni darált dióval, és rárakjuk a tölteléket.
Az almát lereszeljük megpároljuk édesítővel és pici fahéjjal, kicsit kinyomkodjuk. A töltelékre rátesszük a tészta másik felét, a tojásfehérjével megkenjük, megszurkáljuk megszórhatjuk kevés darált dióval és be a sütőbe.
Ha kreatív szeretnél lenni, a felső lapból vágj ki egy fa formát, egy kevés félretett tésztából formázz leveleket. Ha még szebbé akarod tenni használj természetes színezőket a levelekhez. Ugye milyen vonzó a végeredmény?