Zöldbab
Zeller
Mind a gumós és mind a zöld része kalciumban gazdag forrást jelent azoknak, akik étkezéseik során ezt a fajta zöldséget választják. Fogyaszd akár nyersen, akár főzve, mindkét esetben érvényesül a magas kalciumtartalma. A zeller zöldjét inkább ételízesítésre ajánljuk, míg a gumós része kiváló ízt ad a különböző zöldséglevesekben, illetve salátának is alkalmas. 100 gramm zeller 80 mg kalciummal ér fel.
Karalábé
A karalábé esetében a főtt változatnál kevesebb kalcium jut a szervezetbe, így inkább a nyers fogyasztását javasoljuk. A zellerhez hasonlóan, remek ízt ad a zöldségleveseknek, leveléből és gumós részéből pedig szintén finom és egészséges saláta készíthető. Népszerű még főzelék formában is. 100 gramm karalábé 67 mg kalciumot rejt magában.
Zöldbab
A zöldbab rajongóinak is jó hírünk van, hiszen elég sok kalciumot tartalmaz ahhoz, hogy megérje a fehér bab mellett ezt is fogyasztani. A legnagyobb sláger egyértelműen a zöldbabfőzelék, de a többi hüvelyesféléhez hasonlóan tehetjük levesbe és salátába is. 100 gramm zöldbab 56 mg kalciumot jelent a szervezet és a csontok számára.
Még mindig van két zöldség, amiről nem esett eddig szó!
KAPCSOLÓDÓ
Tudtad, hogy káros hatással van az...
5+1 jó tanács pályakezdő orvosoknak
Parlagfű allergia: Ezt az orrspray-t...
További cikkeink – kattintson a részletekért!