Póréhagyma
Csicseriborsó
A hüvelyesek rendjébe tartozó csicseriborsó kalcium tartalom terén megelőzi a sokak által kedvelt zöldborsót és babot is. Íme tehát egy ok, a sok közül, amiért érdemes fogyasztani, ezt a kissé elhanyagolt zöldségfélét is. 100 gramm csicseriborsóban 110 mg kalcium található meg.
Fehér bab
Itt van a következő zöldség a hüvelyesek rendjéből. Ha valaki ragaszkodik a babfélékhez, akkor ne zöldbabot, vagy tarkababot használjon, hanem fehér babot. Ebben ugyanis lényegesen több a kalcium, mint a többi fajtában. Nem csak főzelékbe kiváló, hanem levesekbe, vagy akár salátákba is megállja a helyét. 100 gramm fehér bab pedig 105 mg kalciummal gazdagítja a szervezetet.
Póréhagyma
Megint egy olyan zöldséggel állunk szemben, amit a többi hagymaféléhez képest elhanyagolnak mind nyers változatban, mind a főzés során. A legnépszerűbb hagymafajták: a vöröshagyma, a lilahagyma, de még az újhagyma sem veszi fel a versenyt a póréhagyma csontokra gyakorolt jótékony hatásával. Úgy próbáld ki, hogy 100 gramm póréhagyma 87 mg kalciumot tartalmaz.
Lapozz egyet, még több kalciumban gazdag zöldségért!
KAPCSOLÓDÓ
Tudtad, hogy káros hatással van az...
5+1 jó tanács pályakezdő orvosoknak
Parlagfű allergia: Ezt az orrspray-t...
További cikkeink – kattintson a részletekért!