329 forintt + 940 forintt = 1269 forint / 15-20 perc
cukor, burgonyakeményítő, paradicsompüré por, vöröshagyma, só, növényi zsír, étkezési sav (citromsav), piros kaliforniai paprika 2,4%, zöld kaliforniai paprika, glükóz szirup, ananászlé koncentrátum 1,8%, élesztőkivonat, fűszerek (gyömbér 1%, koriander, kurkuma, római kömény, bors, görögszéna mag, cayenne-i bors, kardamom), dextróz, céklapor, fokhagymapor, fehérbor kivonat, aromák. Nyomokban glutént, tojást és tejet tartalmazhat.
Édes-savanyú csirke házilag (a hozzávalókban a tasakos változaton előírt alapanyagokat követtük)
1040 forint / 6 perc
40 dkg csirkemellfilé: 500 forint
1 fej vöröshagyma: 40 forint
1 db piros kaliforniai paprika: 250 forint
15 dkg ananászkonzerv: 150 forint
(az eddig felsorolt alapanyagok kellenek a Knorr alaphoz is (940 forint))
fűszerek: só, gyömbér, cayenne-i bors: kb. 50 forint
1 evőkanál cukor: 20 forint
1 evőkanál burgonyakeményítő: 20 forint
1 evőkanál olaj: 10 forint
A cukrot karamellizálom a serpenyőben, felöntöm egy deci vízzel, a hagymát laskára a húst hüvelykujjnyira a paprikát szeletekre vágom. A húst, hagymát, paprikát a karamellre dobom, elkeverem, ráöntöm a paradicsompürét, fűszereket, keményítőt, ha kell, egy kevés vizet és összeforralom az egészet, majd amikor a hús megpuhult belekeverem a lecsepegtetett ananászkockákat.
Forrás: origo.hu