359 forintt / 15 perc
daragaluska 71% (búzadara, növényi zsír, tojásfehérje por, liszt (rizs, búza), tojássárgája por, térfogatnövelőszer (nátrium-karbonát), svanyúságot szabályozó (nátrium-citrát), csomósodást gátló (kálcium-karbonát), só, szerecsendió, jódozott só, burgonyakeményítő, növényi zsír, aromák, élesztőkivonat, gyümölcscukor, só, marhahúslékivonat, szárított zöldségfélék (vöröshagyma, sárgarépa, metélőhagyma) maltodextrin, zöldséglé koncentrátum (almalé, vöröshagymalé, sárgarépalé), fűszerek (zellermag, szerecsendió, bors, fűszerpaprika, lestyán, fokhagyma), cukor
Daragaluska leves házilag
180 forint / 17:23 perc
100 g répa 20 forint
50 g karalábé 30 forint
50 g fehérrépa 15 forint
egy evőkanál olaj 10 forint
1 tojás 40 forint
4 ekanál dara 20 forint
só, bors 5 forint
20 g vöröshagyma 40 forint
3/4 l víz
A lereszelt zöldségeket az olajon megfuttatom, felöntöm egy liter forrásban lévő vízzel, sózom, borsozom. Amíg újra felforr, elkészítem a galuskát: a tojásokat szétválasztom, a fehérjéket a sóval felverem. A sárgákat elkeverem a puha vajjal és a darával, majd óvatosan beleforgatom a tojáshabot is. Közvetlenül a levesbe szaggatom vizes evőkanállal, nem piszkálom, különben szétesik. Öt perc múlva kész a leves.
Forrás: origo.hu