420 forint / 10 perc
durumtészta 76% (durumbúza, víz), zsíros tejpor, gomba 4,1% (csiperkeliszt, maltodextrin, csiperkedarabok), őrölt pirospaprika, növényi fehérje hidrolizátum (aroma, búzafehérje, növényi olaj), burgonyakeményítő, maltodextrin, vöröshagymaliszt, jódozott só, füstölt szalonnazsír (antioxidáns: rozmaring kivonat), ízfokozó (nátrium-glutamát), hidrogénezett növényi zsír, búzaliszt, fokhagymapor, aroma, színezék (paprika kivonat). Nyomokban tojást, szóját, zellert és halat tartalmazhat.
Tészta bakonyi gombás szósszal házilag
469 forint / 8:36 perc
100 g durumtészta 74 forint
2 dl 30%-os tejszín 200 forint
10 dkg csiperkegomba 90 forint
5 dkg füstölt húsos szalonna 80 forint
1 evőkanál olaj 10 forint
1 tkanál fűszerpaprika 10 forint
bors, só, víz 5 forint
Vizet forralok. Addig felkockázom a szalonnát, gombát és kevés olajon elkezdem pirítani. Amint felforr a víz, beleöntöm a tésztát. Amikor lepirultak az alapanyagok, megszórom paprikával, felöntöm a tejszínnel, sózom, borsozom, összeforralom, tálalom.
Forrás: origo.hu