A legendás fokhagymacsepp receptje:
A következőkben leírt fokhagymacseppkúra a szervezetben öt évig tartja meg hatását, tehát csak ezután szükséges megismételned.
A fokhagymacsepp elkészítési módja:
Darabolj össze 35 dkg megtisztított fokhagymát.
Öntsd 3-4 dl 96%-os (Gyógyszertári) alkoholba.
Az edényt jól zárd le, és érleld 10 napig.
Vászonruhán keresztül szűrd át.
Két nap után a táblázat szerint, fél deciliter tejbe csepegtetve, étkezés előtt fogyaszd reggel, délben, este (teába, ásványvízbe, bármilyen langyos ételbe keverve is lehet).
A részletek:
Hozzávalók 35 dkg pucolt, darabolt fokhagyma kb. 4 dl 96 %-os alkohol. (A beszerzett fokhagyma állagától, nedvesség-tartalmától függően.)
A megpucolt fokhagymát apróra vágjuk (foghagyma-nyomót ne használjunk!!), jól zárható (előzetesen ellenőrzendő!) befőttesüvegbe, (esetleg csatos üvegbe) rakjuk, ráöntjük az alkoholt, annyit, hogy az aprított fokhagymát teljesen ellepje, és bezárjuk. Néhányszor megrázogatjuk-megforgatjuk, hogy a buborékok kiszálljanak, és 10 napig sötét, hűvös helyen tartjuk. Naponta megforgatjuk, az utolsó 2 napon már nem mozgatjuk.
A 10. nap végén az üveget kinyitjuk, a szájára 2 réteg gézt rögzítünk befőttes gumival. Fél literes üvegbe (amiben az alkoholt vettük a gyógyszertárban) akkora tölcsért teszünk, ami nagyobb, mint a befőttesüveg szája. Az alkoholos üveget, a tölcsért és a fokhagymát tartalmazó befőttesüveget úgy rakjuk össze, hogy szilárdan álljanak (pl. a sarokban).
A befőttesüvegből a kivonatot a tölcsérbe öntjük, majd szájával lefelé a tölcsérben hagyjuk 1 ½ – 2 óráig, hogy a lé mind kicsöpögjön.A nyert kivonat mennyisége: 400 – 450 ml. Azonnal fogyasztható. Az előírt számú cseppeket ½ dl tejbe csepegtetjük, és étkezés előtt isszuk meg.
Lapozz egyet és mutatjuk hogyan adagold a házilag elkészített fokhagymacseppeket!
KAPCSOLÓDÓ
Tudtad, hogy káros hatással van az...
5+1 jó tanács pályakezdő orvosoknak
Parlagfű allergia: Ezt az orrspray-t...
További cikkeink – kattintson a részletekért!