Fokhagyma a káros sejtburjánzás megelőzéséért
Számos kutatás bizonyítja, hogy a fokhagyma szabadgyök-közömbösítő hatása révén lassítja, illetve gátolja azon sejtelfajulások kialakulását, melyek végül a daganatos betegségekhez vezetnek. Különösen erős védelemmel bír a gyomornál, de az egész immunrendszert erősíti.
A fent említetteken kívül a tapasztalatok alapján egyéb, átfogóbb, általánosabb egészségügyi szempontból előnyös tulajdonságai is lehetnek a fokhagymának.
Jótékony (tapasztalati) hatásai:
Megszünteti a migrént
Csillapítja az ízületi fájdalmakat
Baktériumölő
Elmulasztja a megfázás tüneteit
Oldja a görcsöket
Gyorsítja az ízületi gyulladások megszűnését
Javítja a bőr és az egyéb szövetek (nyirokkeringés) vérellátását
Csökkenti a vérzsírszintet, jó érelmeszesedés ellen
Kedvező hatása van az emésztőrendszerre
Csillapítja a puffadást, a bélkorgásokat, a bélgörcsöket, a székrekedést
Segít a vénás és visszérbetegségekben
Csökkenti az aranyértüneteket
Erősíti a szívműködést és a vérkeringést
Pusztítja a belekbe került kórokozókat
Segíti a fogyókúra eredményességét
Csökkenti a vérnyomást
Növeli a koncentrálóképességet
Jó emésztési zavarok, székrekedés ellen
Fékezi az öregedési folyamatokat
Lapozz tovább és elmondjuk hogyan készíthető házilag a fokhagymacsepp!
KAPCSOLÓDÓ
Tudtad, hogy káros hatással van az...
Ezek a jódhiány figyelmeztető jelei
5+1 jó tanács pályakezdő orvosoknak
További cikkeink – kattintson a részletekért!