Fokhagymacsepp elkészítése házilag!
A természetes csodaszerrel elkerülheted a szívbetegségeket, rendszeres fogyasztásával a gyulladásokat is csökkenteni lehet. Immunerősítésre napi egy gerezd fokhagyma javasolt. Megfázás vagy nátha esetén forró teába tegyünk 1-2 gerezdet. A fokhagyma valójában natúr állapotban fejti ki legjobban hatását: kenhetjük pirítósra, vagy tehetjük felaprítva salátába is: nem kell feltétlenül szétrágni, egészben is le lehet nyelni (mézbe mártva)!
Azonban jobb lesz, ha óvatosan bánunk vele, mivel érzékeny embereknél nyersen égést okozhat. Ez egyébként teljes mértékben elkerülhető, ha belekeverjük egy kanál joghurtba, s úgy nyeljük le. Ha főtt ételekben használjuk, gyógyhatását akkor fejti ki a legjobban, ha a főzés végén, nem sokkal tálalás előtt tesszük az ételbe: így a hatóanyagok csak kisebb része bomlik szét hő hatására.
Fokhagyma a szívnek
A fokhagymában található bioaktív hatóanyagok száma meghaladja a százat. Az egyik legfontosabb ezek közül az allin, mely összezúzva – tehát, ha összerágod, vagy már összezúzva fogyasztod – allicinná alakul. Az allicinnak pedig bizonyítottan erős szív- és érrendszervédő hatása van: többek között – az aszpirinhez hasonlóan – gátolja a vérrögképződést. A fokhagyma ezenkívül csökkenti a koleszterinszintet, valamint javítja a vérkeringést is. A szervezetet (hosszabb időszak alatt) megszabadítja a zsíros lerakódásoktól. Csökkentheti az érelmeszesedést(fokhagymacsepp).
Lapozz tovább és elmondjuk hogyan készíthető házilag a fokhagymacsepp!
KAPCSOLÓDÓ
Tudtad, hogy káros hatással van az...
Ezek a jódhiány figyelmeztető jelei
5+1 jó tanács pályakezdő orvosoknak
További cikkeink – kattintson a részletekért!