Íme néhány példa
E 200-203 |
Szorbinsav és szorbát vegyületek |
Sajt, borok, aszalt gyümölcsök, gyümölcsszószok, díszítőanyagok |
E 210-213 |
Benzoésav és benzoátok |
Ecetes/savanyított zöldségek, alacsony cukortartalmú dzsemek és zselék, kandírozott gyümölcsök, féltartós halkészítmények, szószok |
E 220-228 |
Kéndioxid és szulfitvegyületek |
Aszalt gyümölcsök, gyümölcsbefőttek, burgonyakészítmények, bor |
E 235 |
Natamicin |
Sajtok és kolbászfélék felületkezelése |
E 249-252 |
Nitrit és nitrátvegyületek |
Kolbászfélék, szalonna, sonka, libamáj, sajt, savanyított hering |
Forrás: teszta.hu
Bár a tartósítószerek még mindig nélkülözhetetlenek a különféle és változatos élelmiszerekhez való hozzáférés biztosításához, érdemes tisztában lennünk a tartósítószerekkel.
KAPCSOLÓDÓ
Tudtad, hogy káros hatással van az...
Ezek a jódhiány figyelmeztető jelei
5+1 jó tanács pályakezdő orvosoknak
További cikkeink – kattintson a részletekért!