Foszfortartalmú élelmiszerek
A szükségletet rendszerint fedezi az egészséges táplálkozás. Bizonyos körülmények (pl. alkoholizmus, mesterséges táplálás, vesefunkció-zavarok) megléte esetén azonban előfordulhat, hogy a táplálékkal felvett mennyiség nem elegendő. Megfelelő készítményekkel a hiány kiegyenlíthető. Ha lehetséges, természetesen tudatosan forduljunk a foszfortartalmú élelmiszerekhez. Ide tartozik a tej, a hús, a hal, a hüvelyesek, az aszalt gyümölcsök, a diófélék, a kakaótartalmú élelmiszerek. Viszonylag nagy mennyiségű foszfort tartalmaz a kemény sajt: 100 gramm sajtban 840 mg található az ásványi anyagból. A bab is meglehetősen gazdag foszforban: 420 mg rejlik 100 gramm hüvelyesben. Szabályként elmondható, hogy a fehérjében gazdag élelmiszerek sok foszfort is tartalmaznak. A tapasztalatok azt mutatják, hogy kiegyensúlyozott táplálkozás mellett a foszforhiány viszonylag ritka.