A teljes lista
"jó" és "rossz" tartósítószerek lista
E100 - E199: Élelmiszerfestékek. Helyettesítik, kiegészítik vagy kiemelik az élelmiszerek színét.
E200 - E299: Tartósítószerek. Az élelmiszerek tartósságának meghosszabbítására használják.
E300 - E321: Antioxidánsok. Általában pozitív hatással vannak az emberi szervezetre, de főzéssel vagy sütéssel toxikus anyagok keletkezhetnek belőlük.
E322 - E495: Emulgátorok, stabilizátorok, zselésítő anyagok. Bebiztosítják az élelmiszerek megfelelő konzisztenciáját hosszabb időre.
E500 - E619: Savak, bázisok, savanyúságot szabályozó anyagok
E620 - E637: Íz-javítók.
E900 - E925: Egyéb adalékanyagok.
KAPCSOLÓDÓ
Tudtad, hogy káros hatással van az...
Ezek a jódhiány figyelmeztető jelei
5+1 jó tanács pályakezdő orvosoknak
További cikkeink – kattintson a részletekért!