Készítsünk egy mártást joghurtból, mustárból, modenai ecetből, fűszersóból és olívaolajból. Tavaszi vadon élő zöldfűszereket, pl. pitypanglevelet, sóskát, földi borostyánt, medvehagymát mossunk meg, esetleg aprítsuk össze, és tépősalátával, főtt tojással, valamint kapribogyóval együtt adjuk a mártáshoz, tojással és pirított kenyérkockákkal tálaljuk.
Tavaszi fűszersó
Ehhez szükség van frissen szedett zsenge tavaszi fűszernövényekre – pl. medvehagyma, vadon termő metélőhagyma, csalánhajtás, földi borostyán, sóska (természetesen elkészíthetjük a fűszersót kerti fűszernövényekből is) – és lehetőleg tengeri sóra. A növényeket szabadítsuk meg a kemény száraktól, langyos folyó vízben alaposan mossuk meg, papírtörlővel itassuk szárazra. Egy ollóval vágjuk durva darabokra, adjuk a konyhai aprítógépbe, és töltsük fel tengeri sóval (egy csésze durvára vágott növényre egy csésze sót számoljunk). A géppel vágjuk finomra, szórjuk egy sütőpapírra és a levegőn hagyjuk száradni 2-3 napig. Kézzel dörzsöljük finomra és töltsük üvegekbe. Ízesíthetünk vele salátaönteteket, leveseket, mártásokat, zöldségeket, burgonyát, fűszervajat, túrót stb.