Nem csak az az érv szól mellette, hogy jóval olcsóbb, mint egy étrend kiegészítő, hanem az is, hogy a mák egy természet alkotta “szer”, amely megfelelő mennyiségben, arányban és “csomagolásban” tartalmazza a szükséges tápanyagokat ahhoz, hogy a szervezetnek legnagyobb haszna származzék belőle.
Emellett tele van jó zsírokkal. Jó hatással van a szív-érrendszerre, az immunrendszerre, a szellemi teljesítőképességre. Normalizálja a vér koleszterinszintjét.
Csökkenti az izomgörcsöket, izomfájdalmakat.
Fontos, hogy legyünk türelemmel és ne 2 nap elmúltával várjuk az azonnali változást. A tapasztalható, észlelhető hatásnak idő kell, a szervezetnek hasznosítania kell a bevitt anyagokat és beépítenie.
Fogyasztási javaslat:
A darált mákot kevés vízzel keverjük össze, hogy pasztaszerű állagot kapjunk. Adhatunk hozzá mézet az íz kedvéért és a tarthatóságért. Tegyük kis befőttes üvegekbe és felnyitás után tartsuk hűtőben.
Ebből érdemes naponta 1 evőkanállal fogyasztani.
Forrás: tudasfaja.com
KAPCSOLÓDÓ
Tudtad, hogy káros hatással van az...
Ezek a jódhiány figyelmeztető jelei
5+1 jó tanács pályakezdő orvosoknak
További cikkeink – kattintson a részletekért!