Lássuk a jótékony hatásokat
Így készül az a magas 60-75% kakaóvaj tartalmú csokoládé is, ami:
- csökkenti a infarktus és a szélütés veszélyét,
- csillapítja a köhögést,
- szív és érpanaszok kezelésére értágító hatása van,
- magnézium és kálcium tartalma miatt segít a fogak egészségét megőrizni
-antioxidáns hatása miatt csökkenti az öregedés folyamatát.
- fogyasztásakor a szervezetben endorfin, más nevén boldogsághormont termel, mely növeli a stressztűrő képességet.
- koffeintartalma miatt kiváló kávé helyett. Az alábbi összehasonlításból kiderül, milyen magas koffeintartalommal rendelkezik:
1 csésze kávé: 40 mg koffent, míg fél tábla csokoládé: 25-30 mg koffeint tartalmaz.
KAPCSOLÓDÓ
Tudtad, hogy káros hatással van az...
Ezek a jódhiány figyelmeztető jelei
5+1 jó tanács pályakezdő orvosoknak
További cikkeink – kattintson a részletekért!