Csokoládé: enni vagy kenni?
Tejcsoki: A tejcsokoládé kakaótartalma legalább 25%, tejport minimum 14%-ban tartalmaz, ezen kívül kakaóvajat és cukrot is. A tejcsokoládé születését Henri Nestlének köszönhető, aki rájött, hogyan lehet a tejet sûríteni, így megvalósulhatott a régóta kísérletezett tejcsokoládé.
Étcsokoládé: kakaótartalma legalább 43%-os, de ideálisabb ha 55-75% közötti. A keserűcsokoládék kakaótartalma még magasabb, 85-90%. Minél magasabb a kakaótartalom, annál minőségibb termékről beszélhetünk. Bár e százalék fölött a csokoládéra már nem az édes íz jellemző.
Fehércsoki: cukorból, kakaóvajból és tejből készült szilárd készítmény, ami bár nem csokoládé, a köztudatban mégis annak nevezik.
KAPCSOLÓDÓ
Tudtad, hogy káros hatással van az...
Ezek a jódhiány figyelmeztető jelei
5+1 jó tanács pályakezdő orvosoknak
További cikkeink – kattintson a részletekért!