5 mód, hogy csillapítsuk a farkaséhséget
Ha nem tartunk ki az elhatározásunk mellett és nassolunk, azzal nemcsak egy teljes diétát tehetünk tönkre, hanem utána a bűntudatunk is csak tovább etet minket. Az alábbiakban olyan ötleteket olvashatunk, amelyek segítségével mérsékelhetjük étvágyunkat és sóvárgásainkat.
1. Kezdjük a napunkat zabpehellyel!
Két, egymástól független tanulmány szerint is jó ötlet reggelire zabpelyhet enni. A svéd Lund University kutatói azt állítják: a zabpehelyben található egészséges zsírok hatására megindul bennünk a teltségérzetet keltő hormonok termelődése. Ennek hatására körülbelül 7 órán át nem fogunk ételek után sóvárogni. A vizsgálat során ugyan különleges zabolajat használtak a svéd kutatók, de szerintük egy tál zabpehelynek közel ugyanilyen hatása van. Az Annals of Nutrition & Metabolism folyóiratban közölt másik kutatás szerint azok, akik zabpelyhet reggeliztek, 31 százalékkal kevesebb kalóriát vittek be ebédre, mint azok, akik kihagyták a reggelit vagy csak egy tál kukoricapelyhet ettek.
2. Változtassunk szokásainkon!
Olyan jó illat van a pékség körül, hogy be kell mennünk venni valamit? Nem tudjuk eldönteni a spájzban, hogy mit főzzünk, úgyhogy nekiállunk enni valamit, ami a kezünk ügyébe kerül? A McGill University kutatói szerint úgy tehetünk ezek ellen a leghatékonyabban, hogy változtatunk szokásainkon és sokkal tudatosabban végzünk mindent. Kerüljük el a pékséget! Tervezzük meg hamarabb, hogy mit akarunk főzni!
>>> LAPOZZ >>>