Egészséges szendvicsvariációk
BLT szendvics (Bacon, saláta, paradicsom)
Hozzávalók (4 főre)
6 szelet sovány, húsos bacon
1.5 avocado
1 tk friss citromlé
pici só
8 szelet teljes kiőrlésű/magos kenyér
8 levél saláta
2 közepes paradicsom
1 doboz csírakeverék
Elkészítés
1. Süsd meg a bacont ropogósra, hogy az a kevés zsír is kisüljön belőle, majd tedd szalvétára.
2. 2. Az avokádót vágd fel és egy kis tálban, villával nyomkodd szét, pépesre, tedd hozzá a citromlét, sót.
3. A tenyereket kissé pirítsd meg sütőben vagy pirítóban
4. Tedd a szendvicsekbe a salátát, avokádókrémet, paradicsomot, bacont és a csírákat
Elkészítési idő: 20 perc
Kalóriatartalom(1 szendvics): 320 kcal
Tojáskrémes pita
Hozzávalók (4 főre)
6 nagy tojás
2 ek natúr joghurt
1 ek light majonéz
2 ek mustár
¼ tk curry por
¼ tk só
bors
2 ek apróra vágott hagyma
2 ek apróra vágott póréhagyma
1 ek apróra vágott zeller
4 teljes kiőrlésű pita
saláta, uborka
Elkészítés
1. Főzd meg a tojásokat (10-15 perc) , majd vágd ketté, vedd ki a sárgáját és villával törd össze. Keverd hozzá a joghurtot, majonézt, curry-t, mustárt, sót, tehetsz még bele pirospaprikát. Ha összekeverted, tedd hozzá a hagymákat és a kis kockákra vágott fehérjét is.
2. Szeleteld kis darabokra az uborkát és a salátát
3. Töltsd a pitába a tojást, majd a zöldeket
Kalóriatartalom: 310 kcal
Elkészítési idő: 15 perc
Lilakáposztás, pulykás szendvics
Hozzávalók (4főre)
1.5 fej lilakáposzta
2 ek balzsamecet
kevés gyümölcscukor
¼ ek vegyes fűszerek
8 szelet telj. kiőrlésű kenyér
1/3 natúr joghurt
8 szelet sajt
16 szelet pulykasonka
Elkészítés
1. 5 percig, kevés olajon süsd a balzsamecetet a cukorral és a fűszerekkel (kis lángon)
2. Kicsit süsd meg a szendvicseket sütőben vagy egy kis olajon serpenyőben vagy szendvicssütőben.
3. Tedd a szendvicsbe a sonkát, sajtot, káposztát, majd öntsd rá a balzsamecetes egyveleget.
Kalóriatartalom (1 szendvics): 410 kcal
Elkészítési idő: 10 perc
Céklás, mustáros, marhaszeletes tortilla
Hozzávalók (2 főre)
2 ek light majonéz
2 ek tejföl
1 ek torma
1 ek mustár
pici cukor, bors
2 telj. kiőrlésű tortilla lap
1 főtt cékla
6 szelet, vékonyra vágott marhahús
Elkészítés
1. Keverd össze a majonézt, tejfölt, tormát, mustárt, cukrot, borsot egy tálban
2. Ebből tegyél minden tortilla lap közepére és kend el. Tedd rá a marhahúst, kevés mustárt és a vékonyra karikázott cékla felét. Hajtsd be a 2 sarkát, majd tekerd fel a tortillát.
3. Vágd ketté, tedd szalvétába és már fogyaszthatod is
Kalóriatartalom (1/2 tortilla): 270 kcal
Elkészítési idő: 10 perc
Jó étvágyat kívánunk!