Sült lazac avokádós-kapros joghurt mártással hozzávalók:
1 avokádó, kockára vágott
1/2 csésze görög joghurt
3 evőkanál apróra vágott kapor
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál citromlé
só
frissen őrölt fekete bors
4 lazac filé
1 evőkanál olívaolaj
Sült lazac avokádós-kapros joghurt mártással elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 400 fokra.
Míg melegszik, készítsd el a mártást. Laza mozdulatokkal egy turmixgépbe dobáld bele a következőket: avokádó, görög joghurt, kapor, fokhagyma, citromlé, 1 evőkanál víz, só, bors és dolgozd őket krémesre. Természetesen ha tálba teszed és botmixert használsz is tökéletes lesz! Ha szükségét látod még 1 evőkanál vizet adhatsz hozzá hogy elérd a kívánt állagot. Ez kész, tegyük félre.
A halat tedd a bőrével lefelé egy fóliával bélelt tepsibe. Sózd, borsozd és kend meg olivaolajjal, majd süsd 8-10 percig.
Szervírozd az ízletes halat az avokádós-kapros joghurtos mártással!
Jó étvágyat!