A sarkantyúvirág felhasználása, fogyasztása
A böjtfű nem különösebben igényes növény. Egy tápanyagban gazdag talaj és egy árnyékos hely tökéletesen megfelel számára. Fákra is képes felkúszni, akár 60 cm magasság felett is. A növény salátákban is fogyasztható. Nemcsak a feltűnően kerek levelek, hanem a narancs, vörös vagy sárga virágai is – amelyek júniustól októberig nyílnak– fűszeres és friss ízűek, ezen felül remek színfoltot képviselnek a salátában. De zöldfűszeres túróban vagy csak egyszerűen a vajas kenyérre szórva is ízletesek. Tojásos ételeket és burgonyát vagy más fogásokat is jól ízesíthetünk a növénnyel, és egyúttal az immunrendszerünknek is jót teszünk vele. A böjtfű csak teának nem alkalmas.
Miben rejlik az antivirális hatása?
A következő oldalon megtudhatod
KAPCSOLÓDÓ
Tudtad, hogy káros hatással van az...
Ezek a jódhiány figyelmeztető jelei
5+1 jó tanács pályakezdő orvosoknak
További cikkeink – kattintson a részletekért!