Rákkeltő hatású a krumpli, ha így tárolod
A krumplit mindenki szereti, sütve, főve szinte bármilyen étel mellé kiváló párosítás lehet, de önmagában fogyasztva is tökéletes. Nemrég egy kutatás eredményeként nagyon fontos dolog derült ki a krumpliról, amit az egészségünk megőrzése érdekében jobb, ha mindenki tud! Az Egyesült Királyság Élelmiszerbiztonsági Hivatal komoly kutatásokat végzett, amelyről a mirror.co.uk számolt be.
A kutatásból megállapítást nyert, hogy az emberek többsége a hűtőben tárolja a krumplit, ami egy hatalmas hiba. A hideg hatására ugyanis a krumpliban lévő keményítő cukorrá alakul át, amelyet tovább sütve, olajjal hevítve, egy akrilamid nevű szerves anyagot hoz létre. Az akrilamid a műanyagok és a festékek gyártásánál használt anyag, ami a szervezetbe jutva súlyos betegségeket okoz, valamint segíti a rákos sejtek kialakulását.
KAPCSOLÓDÓ
Tudtad, hogy káros hatással van az...
Ezek a jódhiány figyelmeztető jelei
5+1 jó tanács pályakezdő orvosoknak
További cikkeink – kattintson a részletekért!