Ínycsiklandó csirkés saláta recept
Hozzávalók 4 adaghoz:
A csirkéhez:
400 gr csirkemell
+só, gyömbérpor, őrölt szerecsendió, só, bors, pár gr kókuszzsír, 1 dl víz
Elkészítése:
A kockákra vágott csirkemellet kevés kókuszzsíron egy serpenyőben nagy lángon megpirítjuk, majd megvárjuk, míg levet ereszt, ehhez kisebb lángra rakjuk, majd ha levet eresztett, fűszerezzük, felöntjük kis vízzel. Lefedve a legkisebb lángon főzzük puhára. Ha elfogy a víz, utánaöntünk, de végül el kell párolognia róla a víznek, és a húst kicsit odapirítjuk.
A húst előre készítsük el, tegyük félre hűlni.
A salátához:
fél fej jégsaláta apróra vágva
fél lollo rosso saláta felaprózva
3 púpozott evőkanál főtt kukorica
pár bébirépa, a nagyobbakat vágjuk félbe
1 nagyobb, savanykás alma egészen apróra vágva
10 szem zöld oliva apróra vágva
50 gr trappista sajt apróra kockázva (ha szereted, 100 gr is mehet, fejenként 25 gr)
pár csepp friss citrom
só
Elkészítése:
az aprózott salátaleveket az almával enyhén megsózzuk, 4-5 csepp friss citrommal átforgatjuk. Ráhelyezzük a többi hozzávalót is, a kihűlt kész húskockákat is még egyszer legalább félbevágjuk, az egészet összekeverjük (vigyázzunk, hogy a bébirépák ne törjenek meg).
Az öntethez:
egy kis doboz 10% zsírtartalmú tejföl vagy natúr joghurt
1 főtt tojás
1 fej fokhagyma áttörve
egy maréknyi friss petrezselyem finomra vágva
só
A hozzávalókból öntetet készítünk, amelynek 2/3 részét a kész saláta tetejére öntünk és az egészet betesszük 1 órára a hűtőbe (a tojássárgáját villával nyomkodjuk szét, a fehérjét daraboljuk és keverjük a salátához). Az öntet megmaradó 1/3 részéből mindenki ízlése szerint tud tenni a maga adag salátájára.
Jó étvágyat!
Szerző:
Borbély Angi – Angelocska
Angelocska – Workout Girl