A probiotikumok csökkentik a koleszterinszintet!
Probiotikumok az élelmiszerekben
Ha probiotikus élelmiszerekről van szó, a legtöbb embernek elsősorban a joghurt jut eszébe. De a joghurtok tényleg probiotikumokban gazdagok, és tudnak segíteni a bélflóránk felépítésében? A valóságban a joghurtok csak nagyon kis mennyiségű hasznos tejsavbaktériumot tartalmaznak. Annak valószínűsége, hogy ez a kis baktériummennyiség túléli a gyomron való áthaladást, nagyon csekély. Ezért inkább valószínűtlen, hogy a joghurt fogyasztása valóban hozzájárulhat a bélflóra pozitív változásához.
A nyers, fermentált zöldség, mint például a savanyú káposzta, minden bizonnyal sokkal hasznosabb támogatója az egészséges bélflórának. Nagyon gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, és természetes módon tartalmaz tejsavbaktériumokat, amelyek a fermentációs folyamat közben erősen elszaporodnak. Ezért a fermentált zöldség – sok előnye mellett, amivel az általános egészségi állapotra nézve rendelkezik – jelentősen képes hozzájárulni a bélflóra pozitív változásához.
Probiotikumok étrend-kiegészítőként
Kattints a következő oldalra