Az eddigi kutatásokból kiderül
A kutatócsoporton egereken folytatott kísérlet során vizsgálta az Inositol Hexaphosphate (IP6) hatását, ami a magas rosttartalmú ételek fő alkotóeleme. Már kialakult prosztatarákkal diagnosztizált egereket vizsgáltak, akiket két csoportra osztottak. Az első csoport teljesen átlagos étrendet kapott az IP6-tal kiegészítve, a második, kontrollcsoport ugyanazt az étrendet kapta, persze az IP6 nélkül.
A kutatás vezetője, Dr. Komal Raina megjegyezte, hogy az eredmények igen eltérőek voltak. A rákos sejtek száma drasztikusan kevesebb volt az IP6 anti-angiogenic hatásának köszönhetően. A tudósok meghatározták, hogy a bioaktív összetétel megakadályozta, hogy a prosztatarák újabb véredényeket hozzon létre, amiből saját energiáját nyerné. E nélkül az energia nélkül a prosztatarák nem tud nőni. Emellett rájöttek, hogy a tumort okozó sejtek sokkal lassabban bontották le a glükózt, megakadályozva magukat, hogy saját energiaforrásukat felhasználva növekedjenek.
Dr. Raina elmondta, hogy a tudósok már régóta kutatják a keleti és nyugati civilizációk közti különbségeket, amik a prosztatarákot okozhatják, de most rájöttek, hogy a különbség nem genetikailag kódolt, hanem az étrendben jelentkezik. A prosztatarák elkerülése érdekében tehát a természetes IP6 bevitelt kell növelni, ami ideális esetben napi 6-10 zöldség vagy gyümölcsfogyasztást jelent.
KAPCSOLÓDÓ
Tudtad, hogy káros hatással van az...
Ezek a jódhiány figyelmeztető jelei
5+1 jó tanács pályakezdő orvosoknak
További cikkeink – kattintson a részletekért!