Édes-fűszeres pekándió
Egyszerűen csak dobd egy tálba a pekán diót cayanne borssal, sóval, szárított rozmaringgal és öntsd nyakon egy kis juharsziruppal, hogy bevonja a magokat és a fűszer rajtuk maradjon. (ha még fokozni akarod az ízorgiát, reszelt bele narancshéjat). Tedd a keveretet egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd süsd meg 190 fokon 15 percig. 5 percenként keverd meg. Tipp: ha lefagyasztod, extra ropogós, hűs csemegét kapsz. Ha nem vagy ennyire bevállalós, a juhar szirupot felcserélhetes kókuszzsírral.
Wasabi-s zöldségrudak
Vágd hosszúkás csíkokra a kiválasztott zöldségeket – cukkini, répa, uborka – és kend be wasabi-val. Ha nagyon éhes vagy és ez nem lenne elég, keverj gyorsan egy adag hummuszt a fehérjepótlás kedvéért.
Sült fűszeres csicseriborsó
Nekem ez a kedvencem az összes közül! Főzz meg egy nagy adag csicseriborsót, majd csepegtesd le. Egy nagyobb tálban keverd össze 2 evőkanál olívaolajjal vagy kókuszolajjal, szórd meg chiliporral, cayanne borssal, pici köménnyel, sóval, csepegtess rá egy kevés friss citromlevet, majd keverd jól össze. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntsd bele, majd süsd 30 percig 180 fokon, míg megpirulnak. 10 percenként keverd át, hogy egyenletesen süljenek ( ha légkeveréses a sütőd, akkor ugyebár ezzel nem kell annyira foglalkoznod).
Borsos-chilis krumplichips
Vágd vékony szeletekre a krumplit, forgasd chilis-bosror-sós olívaolajba/kókuszolajba, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsiben süsd 20 percig 190 fokon. Félidőnél fordítsd meg őket.