Így működik a mikrohullámú sütő
A mikrohullámok elektromágneses sugárzások és az energia spektrum alacsony energia szintjén állnak, közel a rádióhullámokhoz. A hullámokat egy úgynevezett magnetron generálja – ez minden mikrohullámú sütőben megtalálható.
A magnetronok elektromágneses mezőt hoznak létre 2,4 Gigahertzes (GHz) mikrohullámú frekvenciával.
Ahhoz, hogy valami felmelegedjen egy mikrohullámú sütőben, víz jelenlétére van szükség. Ha víz nincs az ételben, a felmelegedés nem jön létre. Ennek az az oka, hogy a mikrohullámok hatására a vízmolekulák az élelmiszerben hihetetlen sebességgel kezdenek el rezegni és ez molekuláris súrlódást okoz, amely végül is elvezet az étel felmelegedéséhez. A víz molekulák szerkezete eközben szétszakad és erőteljesen deformált lesz. Ez a módszer egészen más, mint bármilyen főzési mód.
Ahogy Hans Hertel, egy svájci tudós elmondja:
“Nincs olyan atom, molekula és sejt bármely szerves anyagból álló rendszeren belül, amely képes ellenállni egy ilyen erőszakos, pusztító erővel biró sugárzásnak.” A molekulák szerkezete szétszakitódik, erőteljesen deformáltak lesznek (ún. szerkezeti izoméria jön létre)”
Senkinek nem szabadna mikrohullámú sütőt használnia!!!
Ez különösen igaz a csecsemők, gyermekek, terhes és szoptatós anyák és bármilyen betegségben szenvedők körére. Az átlagembert már igy is rengeteg más sugárzással bombázza környezete.
Lapozz tovább és tudd meg, mi az a "mikrohullámú betegség